راه اندازی خط تولید مربا صنعتی
با توجه به اینکه ایران از نظر کشاورزی و محصولات کشاورزی غنی می باشد، مردم این مزیت را دارند که تغریبا برای انواع سبزیجات و میوه ها یک تجارت مربا راه اندازی کنند. برای شروع کار تولید مربای میوه تنها نیاز به یک استراتژی درست و برنامه ریزی کارشناسانه می باشد.
اگر علاقمند به راه اندازی یک کارخانه تولیدی هستید، ابتدا باید تمام جزئیات لازم در مورد مواد اولیه، هزینه، ماشین آلات و غیره را جمع آوری کنید. تقاضای رو به رشد مشتریان از مربا، فرصت های متعددی را برای کارآفرینان و علاقمندان به راه اندازی کارخانه های تولیدی باز کرده است.
سفارشی سازی خط تولید مشاوره و طراحی خط تولید قبل از خرید راه اندازی و اجرای خط در محل آموزش استفاده از دستگاه ها خدمات پس از فروش ضمانت محصولات
نمونه ای از یک خط فرآوری مربا
معرفی ماشین آلات خط تولید مربا
برای خرید دستگاه تولید مربا یا راه اندازی خط تولید مربا با شماره های زیر تماس بگیرید:
۰۹۲۲۰۶۶۹۴۵۰ – ۰۳۱۳۳۹۳۱۳۶۰
راه اندازی خط تولید مربا
با تبدیل میوه به مربا می توان ماندگاری آن را افزایش داد و از آن در تمام فصول سال استفاده کرد. مربای میوه محصولی است که از جوشاندن میوه با شکر کافی به دست می آید تا قوام متوسطی داشته باشد و به اندازه ای سفت شود که بافت میوه راحفظ کند. بیشتر میوه ها برای فرآوری به صورت مربای میوه مناسب هستند، مانند انبه، آلو، زردآلو، هلو، سیب، توت ها، اناناس، انگور، پرتقال و غیره . مربای میوه را می توان از یک میوه یا ترکیبی از دو یا چند میوه درست کرد.
برای تولید مربا بهتر است از میوه های نارس استفاده کنید، زیرا میوه های کمی نارس در بافت خود حاوی اسید و پکتین یا ژلاتین بیشتری نسبت به میوه های کاملا رسیده هستند.
مواد اصلی مربای میوه تفاله میوه، شکر، اسید و پکتین است. اسیدیته بالا (PH حدود 3.0) و محتوای قند بالا (68-72٪) از رشد کپک در مربا جلوگیری می کند و ماندگاری مربای میوه را طولانی می کند. ظرفیت کارخانه فرآوری مربا میوه از 2 تن در روز تا 500 تن در روز است و محصولات نهایی مربا را معمولاً در ظروف شیشه ای، قوطی های فلزی و سایر ظروف پر می کنند که بسته بندی آنها مقاوم و محکم هستند. دستگاه های فرآوری مربا از استیل 304 ساخته شده اند و می توانند شرایط بهداشتی صنایع غذایی را برآورده کنند.
مراحل تولید مربا
- آماده ساری میوه
میوه ها باید تا حد امکان تازه و کمی رسیده با رنگ و طعم خوب باشند، سپس میوه ها را در آب تمیز شسته و پوست آن ها را جدا کرده و در صورت نیاز هسته های آنها را نیز جدا کنید. این مرحله با توجه به نوع محصول می تواند شامل سورتینگ، شستشو، پوست گیری، هسته گیری، خرد کردن، خلال کردن و غیره باشد.
مشاهده دستگاه های شستشوی میوه
- تهیه شربت
در این مرحله می توان شکر را مستقیما به دیگ پخت میوه ها اضافه کرد یا در دیگ دیگری شکر را با آب جوش مخلوط کرد و پس از حل شدن به دیگ پخت میوه اضافه کنیم.
- سیستم ترکیب مواد
همه مواد در فرآیند تهیه مربا با هم مخلوط می شوند. با این حال، با تقاضاهای مدرن برای ثبات بالای کیفیت، برخی از مواد حیاتی پس از تبخیر اضافه می شوند. بنابراین، به عنوان مثال، اسید سیتریک ممکن است در مراحل پایانی برای کنترل دقیق pH اضافه شود. همچنین بهتر است پس از مرحله تبخیر، طعم دهنده ها اضافه شوند .
- پخت محصولات
عمل پخت میوه ها به دو روش انجام می شود. یکی در دیگ های پخت و دیگری از طریق پخت تحت خلاء انجام میگیرد.پخت تحت خلاء روش علمی تری می باشد و بر روی عطر و طعم محصولات تاثیری نمی گذارد.
- دستگاه پرکن مربای میوه
عمل پر کردن شیشه ها توسط دستگاه های پرکن نازل دار انجام می شود. قوطی ها یا شیشه ها باید از قبل تمیز و ضدعفونی شوند، سپس مربا را در دمای 82-85 درجه سانتیگراد در ظروف پر کنید. اگر دمای پر شدن بالاتر باشد، مربا را رقیق می کند و اجازه می دهد کپک رشد کند و حتی سردتر از این، ریختن مربا داخل ظروف دشوار خواهد بود. ظرف باید تا حدود 9/10 حجم خود را پر شود تا به ایجاد خلاء در فضای بالای محصول در حین سرد شدن کمک کند و قوطی را در طول خنک شدن تا زمانی که ژل تشکیل شود در حالت عمودی نگه دارد.
مشاهده دستگاه های پرکن مایعات
- درب بندی
این عمل را می توان به صورت دستی توسط اپراتورها انجام داد یا از دستگاه درب بندی اتوماتیک استفاده نمود. تعداد هدهای درب بند بسته به نیاز تولید متفاوت می باشند.
- لیبل زنی و پک کردن شیشه ها
در آخر برروی هر یک از شیشه ها لیبل زده می شود و سپس برای جابجایی راحت آنها را در پک های 12 با 24 تایی بسته بندی می کنند.
یک نکته مهم هنگام تهیه مربا
هنگام تولید مربا باید نسبت های صحیح آب، شکر، اسید و پکتین وجود داشته باشد تا ژل خوبی ایجاد شود.
به طور کلی، میوه های نارس حاوی اسید و پکتین بیشتری نسبت به میوه های بیش از حد رسیده هستند، اما تفاوت هایی در میزان اسید و پکتین در انواع مختلف میوه وجود دارد.
اگر از میوه رسیده استفاده شود، دو مرحله حرارت وجود دارد: در ابتدا، میوه به آرامی حرارت داده می شود تا نرم شود و پکتین استخراج شود. سپس مخلوط را به سرعت می جوشانند تا مقدار شکر به 68 تا 72 درصد برسد.
این تغییر در حرارت به یک مشعل بزرگ و قابل کنترل نیاز دارد. اما مخلوط باید دائماً هم زده شود تا از سوختن آن روی حرارت جلوگیری شود، به ویژه در اواخر جوشاندن مرباها، درست تا زمانی که غلیظ شوند.
بیشتر بخوانید: دستگاه بسته بندی مربا تک نفره